Dutch Solar Challenge resultaat

De Dutch Solar Challenge zit er alweer voor ons op. Het was een fantastisch evenement om aan mee te mogen doen. We zijn naast alle tegenslag uiteindelijk blij dat we hebben laten zien wat onze boot kan.

Nadat we in Lemmer hadden geconstateerd dat onze motoraansturing kapot was, hebben we snel een vervangende motoraansturing gezocht en gevonden! Een ander team had een controller liggen die we konden gebruiken. Deze hadden wij erin gezet en waren we klaar voor de endurancerace in Drachten. Helaas toen we eenmaal in het water lagen, raakte de stuurkabel los en werkte de motoraansturing niet naar behoren. Een half uur later hadden we de problemen opgelost, maar konden we helaas niet meer meevaren omdat we te laat waren voor de start. Gelukkig was later op dezelfde dag de snelheidsrecordrace waar wij wel aan mee konden doen. Onze boot behaalde een snelheid 22,1 km/h! Die avond hebben wij met de sponsoren en donateurs in Drachten nog een gezellig borrelmoment gehad bij roeivereniging de Dragt.

IMG_5308

Borrelmoment

De dag erna was de boot weer helemaal klaar gestoomd voor de etappe Drachten – Grou. We waren deze etappe erg goed op weg. Onze boot was één van de snelste boten in haar klasse. Toen Gerlof (de schipper) nog maar 8 km van de etappe moest afleggen, ging het mis. We hebben toen met z’n allen de boot op de kant moeten tillen. Toen we de motorklep openden, bleek de motor te zijn doorgebrand. Ook deze etappe mochten wij niet uitvaren. We moesten met de boot op de trailer naar Grou.

IMG_5376

Etappe Drachten – Grou

In Grou konden we aan een nieuwe motor komen. Het lukte niet om deze motor gelijk in te bouwen, daarom hebben we niet meegevaren met de verschillende races in Grou. We hebben alles op alles gezet om de storing te verhelpen, zodat we de etappe Grou – Leeuwarden wel zouden uitvaren. Met een nieuwe motor en een nieuwe koeling, konden wij de laatste etappe weer vol goede moed van start.

Ondanks dat we in Grou niet gevaren hebben, hebben ‘wij’ daar wel onze eerste prijs in de wacht gesleept. Kees kreeg namelijk de avond voor de laatste etappe de Wubbo Ockels Award uitgereikt, omdat hij zich al jarenlang inzet voor duurzame energie.

IMG_5387

Kees met zijn Wubbo Ockels Award

De allerlaatste etappe Grou – Leeuwarden was de allerlaatste rit waarin wij konden laten zien wat wij in huis hadden. Na alle pech de afgelopen week was het tijd voor succes, en dat succes dat kwam er. Tijdens de prijsuitreiking kregen we te horen dat onze boot tijdens de etappe Grou – Leeuwarden, de allersnelste boot was in haar klasse! Daarnaast kregen wij ook nog de aanmoedigingsprijs (encouragement award) mee naar huis, omdat wij zo goed op weg zijn.

We kijken terug op een intensieve week met korte nachten en veel sleutelen. We hebben veel pech gehad, maar toch zijn we erg blij met het resultaat dat we hebben behaald. Uit de laatste etappe blijkt dat onze boot erg efficiënt is. We willen nogmaals alle sponsoren en donateurs bedanken voor het steunen van onze stichting. Zonder jullie hadden we niet zover kunnen komen!

13606807_809782025822999_5683875977986196770_n

Prijzen

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.