Dutch Solar Challenge

De Dutch Solar Challenge is in volle gang. Vandaag zijn we in Drachten aangekomen, maar helaas niet varend.

De Dutch Solar Challenge startte in Amsterdam. Met hier en daar een kleine aanpassing zijn we door de technische keuring heen gekomen. In Amsterdam hebben wij een parade gevaren en een dag later een sprint. Onze boot heeft vier keer gesprint langs de kade in Amsterdam. Met succes: we hebben drie van de vier sprints gewonnen! Met trots gingen we met de boot op de trailer naar Lemmer.

IMG_5146

In de straten van Amsterdam

IMG_5167

Bij de proloog, de vaartest voorafgaand aan de etappes, hadden we een paar minuten voor de start problemen met onze boot. Gerlof en Teije sprongen in het water om het probleem te verhelpen, maar toen we een vonk zagen achterin de boot werd het duidelijk dat we niet gingen starten. Bij de camping kwamen we erachter dat we door een kleine ontwerpfout kortsluiting hadden bij de aansturing van de motor. Dezelfde dag hadden we de motor weer lopen op de wal en waren we klaar voor de etappe Lemmer – Drachten.

Helaas bleek dat de korstsluiting meer schade had aangericht dan gedacht. De eerste paar meters dat de boot in het water lag voor de etappe naar Drachten, klonk de motor niet goed. Het enige wat we konden doen, is de boot uit het water halen en naar de finish rijden, in plaats van varen en vervolgens kijken wat het nou zou kunnen zijn. Na inspectie bleek de motoraansturing stuk te zijn. Op moment worden de problemen verholpen en we hopen morgen weer in het water te liggen.

Het is erg jammer dat we niet mee konden varen, maar daarnaast was het ook niet de beste dag om te varen. We hoorden namelijk dat twee boten waren omgeslagen door de harde wind. De race was afgelast. Gelukkig stond onze boot hier toen al veilig in Drachten.

IMG_5214

Op zoek naar de problemen in Lemmer

IMG_5223

Ondertussen moet er ook gegeten worden

IMG_5228

De kapotte motoraansturing

Reageren is niet mogelijk