Monaco Solar Boat Challenge

Na de Dutch Solar Challenge hebben we in twee dagen de boot klaar gemaakt voor de race in Monaco. Met de boot op de trailer gingen we op weg en na 1500 kilometer kwamen we op woensdag 13 juli aan in het zonovergoten Monaco. Wij stonden met dertien andere boten op de boulevard bij Yacht Club Monaco. Wij voeren samen met vijf andere boten in het A-klassement.

IMG_5447

In de paddock

De eerste twee dagen was de paddock open en hadden we de technische keuring. Vrijdag waren de eerste twee races: de endurancerace en het zetten van een snelheidsrecord. Met de endurance moest iedere boot rondes van ongeveer één kilometer varen. De race was afgelopen zodra één van de boten als eerst vijftig rondes had gevaren. Wij hebben uiteindelijk 26 rondes gevaren, hiermee stonden wij gelijk al op de derde plek in het klassement. Later op dag werden de boten opnieuw te water gelaten voor het behalen van een snelheidsrecord. Onze boot werd geklokt op 23,5 km/h!

IMG_5581

In de haven

Zaterdag hadden we de laatste twee races: De slalomrace en de sprintrace. We hebben de dag ervoor een erg goede plek behaald in het klassement en we minder goed in de race die we nu moesten varen. Dat maakte deze dag des te spannender. De slalomrace was lastig omdat ons stuursysteem nog niet geoptimaliseerd was, hierdoor konden we niet gemakkelijk tussen de boeien door varen. Een vijfde plek is het resultaat.

IMG_5545

De endurancerace

De laatste race was de sprintrace. Voor deze race was een parcours uitgezet waarin twee boten tegelijkertijd tegen elkaar konden racen. Het was een knock-out race: de boot die als eerste de finish passeerde, ging door naar de volgende ronde. We haalden het tot de finale waar wij als tweede eindigden.

IMG_5899

23,5 km/h

Met deze resultaten was het tot aan het eind spannend op welke plek wij waren geëindigd. Bij de prijsuitreiking kregen wij door de speakers te horen dat wij derde waren geworden. Trots haalden wij onze prijs op!

13709945_812957955505406_3576494033547716959_n

Prijsuitreiking

Met de Monaco Solar Boat Challenge sluiten we het raceseizoen af. Tijdens de Dutch Solar Challenge en de Monaco Solar Boat Challenge mochten we de volgende prijzen in ontvangst nemen:

  • De encouragement award (aanmoedigingsprijs) tijden de Dutch Solar Challenge
  • 1ste plaasts etappe Grou – Leeuwarden van de Dutch Solar Challenge
  • De Wubbo Ockels award voor Kees Zwaan
  • 3de plaats A-klassement in Monaco

Als we kijken naar de korte tijd waarin we de boot hebben gebouwd en de resultaten die we hebben neergezet, mogen we erg trots zijn op onszelf. De vooruitzichten zijn positief, we weten waar onze zwakke punten liggen en we hebben nu alle tijd om deze te verbeteren. Volgend jaar racen wij weer mee, met een nog efficiëntere en betrouwbare boot.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.