Vleugels

 In de vorige nieuwsbrief is er verteld dat de boot in Monaco met de voorvleugels heeft gevaren. Met deze vleugels komt de boot uit het water waardoor de waterweerstand enorm verminderd  en met dezelfde energie er hogere snelheden gevaren kunnen worden.

Het principe van de draagvleugels (hydrofoils) werkt hetzelfde als een vliegtuigvleugel. Door snelheid te maken en de stroming af te buigen wordt er lift gegenereerd waardoor de boot omhoog getild wordt. Eenmaal uit het water, als de boot vaart, moet de hoek van de vleugel zo bijgesteld worden dat er voldoende lift gegenereerd wordt om de boot uit het water te houden maar de vleugels niet boven het wateroppervlakte komen. Dit wordt gedaan doormiddel van slepende tasters die op het wateroppervlak liggen.

Veolia

Sinds 2017 is Veolia Nederland sponsor van het Sunflare Solar Boat team. De afgelopen maanden heeft het team veel vragen ontvangen wat de activiteiten van Veolia zijn. Hier willen we iedereen graag over informeren.

Veolia is wereldleider op het gebied van geoptimaliseerde inzet van grond- en brandstoffen. Veolia ontwikkelt innovatieve technologische oplossingen voor beheer en onderhoud, energie, water en afval die bijdragen aan een duurzame toekomst van zowel steden als industrieën. Met onze 3 complementaire kernactiviteiten zorgen wij ervoor dat grond- en brandstoffen toegankelijk blijven, efficiënt worden ingezet en hergebruikt. Concreet betekent dit dat wij energie en andere utilities leveren en de consumptie hiervan monitoren om efficiencyslagen te kunnen maken. Het onderhoud en beheer verzorgen voor groot vastgoed, industriële installaties, stadsverwarming, biomassa/biogas installaties en waterzuiveringsinstallaties. Daarnaast hebben wij ook een aantal recyclingbedrijven in Nederland en er worden nieuwe grondstoffen (plastic & papier) ontwikkelt uit afvalstromen. Wij leveren onze diensten en producten binnen diverse marktsegmenten, waarbij zorg voor het milieu en elkaar centraal staat. De kernwaarden waar alle medewerkers van Veolia voor staan zijn; Veiligheid, Respect, Verantwoordelijkheid, Klantgerichtheid, Solidariteit en Innovatie.

De Solar boot van het Sunflare team past goed bij de ambities van Veolia om te blijven ontwikkelen aan de technologie en inzet van alternatieve energiebronnen. We zijn trots dat het team hun technologie blijft door ontwikkelen en dat er goede prestaties worden verricht tijdens de wedstrijden.

 

 

Categorieën: Nieuwsbrief