SUNFLARE SOLARTEAM WERELDKAMPIOEN A-KLASSE!

Na ’s ochtends eerst nog testgevaren te hebben op It Wiid bij Eernewoude, vertrokken Gerlof, Ruurd en Kees op dinsdag 10 juli met de bus (die we mochten lenen van Bouma Installatiebedrijf) en solarboot naar Monaco.Aldaar te gast bij de Yacht Club de Monaco om op vrijdag 13 en zaterdag 14 juli op de Middellandse Zee en in de haven te kunnen racen.Het weer was al die dagen stralend (30º C) en de ambiance bij de Yacht Club aan de haven fantastisch.Internationaal was er de nodige concurrentie; teams uit Portugal, Polen, België, Monaco, Duitsland, Hongarije en Turkije streden met de teams uit Nederland om de winst.

In Monaco is door Sunflare voor het eerst een race gevaren met de draagvleugels aan de voorkant van de boot om stabieler te kunnen varen i.v.m. de deining en golfslag in de Middellandse Zee. De draagvleugels hebben zeker hun nut bewezen.

Met een 2e plaats en twee 1e plaatsen werd Sunflare overtuigend winnaar in Monaco in de A-klasse.

Na het NK zonnebootrace in Akkrum en races in Purmerend, Groningen en Leeuwarden stond Sunflare al zó ver voor, dat alleen starten in Monaco al de wereldtitel zou opleveren!

Na het behalen van het Nederlands Kampioenschap in Akkrum is het WK natuurlijk een bevestiging van de kwaliteit van het Sunflare Solarteam. Onvoorstelbaar, dat dit in een periode van 3 à 4 jaar gerealiseerd is!

Het tijdstip en plaats van de uitreiking van de beker van het wereldkampioenschap wordt eerdaags door Solar Sport One middels een persbericht kenbaar gemaakt.

Het Sunflare Solarteam bedankt ALLE  sponsoren en supporters die ons de afgelopen jaren hebben gesteund, zodat dit fantastische resultaat ‘WERELDKAMPIOEN’ kon worden behaald!

Categorieën: Nieuwsbrief