LELYSTAD

Op 10 juni 2017 nam het Sunflare Solarteam deel aan de Solar Sport One race in de Bataviahaven te Lelystad. Het team kwam aan de start in de A – klasse waarbij de wedstrijdonderdelen bestonden uit een lange afstandsrace, een sprint en een topspeed -meting. Zaterdagochtend werd de boot te water gelaten om vervolgens van start te gaan tijdens de lange afstandsrace. Er werden vijftien rondes afgelegd door het team in een tijd van één uur, 37 minuten en 35 seconden. Met bijna vijftien minuten los van de nummer twee was dit zeer snelle resultaat dan ook.

Zaterdagmiddag werd er gestart met het tweede wedstrijdonderdeel, namelijk de sprintrace. Het team wist alle sprints te winnen waarmee ook de sprintrace in de A -klasse gewonnen werd.

Tenslotte stond de topspeed – meting op het programma en met een snelheid van maar liefst 34.3 km/u was ook de winst van dit wedstrijdonderdeel in handen van het Sunflare Solarteam:

WORLD CUP MONACO

Na de zeer succesvolle race in Lelystad zijn de voorbereidingen voor de volgende race, die plaatsvindt in Monaco van 13 tfm 15 juli 2017, alweer in volle gang. De zonnepanelen van de boot zijn verder afgewerkt en tevens is het vervoer geregeld. Helaas kunnen er vanuit het team te weinig mensen aanwezig zijn in Monaco waardoor er een extra persoon bereid is gevonden om tijdens de race het team te ondersteunen. Voor meer informatie over de race kijkt u op: www.yacht-club-monaco.mc

Categorieën: Uncategorized