Nieuwe achterklep

De Sunflare solarboot is in 2016 gebouwd en is toen voorzien van 4 glas-zonnepanelen, die waren aangeboden door Piet Gosse Hoekstra uit Suwâld. Deze 4 panelen wogen samen 60 kg. De motor, motorcontroller en accu waren redelijk goed toegankelijk via een luik, dat zich onder de achterste 2 panelen bevond.Toen na Reuzedei 2017 de race reglementen wijzigden mochten ook flexibele panelen worden toegepast.Doordat Veolia in april 2017 hoofdsponsor werd, konden flexibele panelen worden aangeschaft, wat een gewichtsbesparing van ruim 40 kg opleverde!

Mede hierdoor werden op 10 juni 2017 in Lelystad alle wedstrijden in de A-klasse overtuigend gewonnen! Wel was het steeds lastig om de klep te demonteren, omdat eerst de drie, daarboven met klittenband bevestigde, panelen voorzichtig moesten worden losgetrokken; een tijdrovende en kritische klus! Om dit degelijk op te lossen heeft Gerlof een nieuwe achterklep van carbon gebouwd. Op deze klep zijn 3 panelen gelijmd en de kabels daarvan zijn samengevoegd tot één stekker. Tijdens de Reuzedei 2018 in Akkrum heeft deze oplossing al prima zijn nut bewezen.

Solar Sport One wedstrijden voor het Wereld Kampioenschap te Purmerend

Het Sunflare Solarteam zal deelnemen aan de races op vrijdag 22 en zaterdag 23 juni in Purmerend. De wedstrijden bestaan uit 3 onderdelen: endurance, duo sprint en de speed record meting. Volg het team op de app: Solar Boat World Cup Racing!

Afdekzeil voor de boot

We willen Folina Werkman (moeder van Gerlof) bedanken voor het maken van het afdekzeil
voor de solarboot. Nu is hij in weer en wind beschermd en scheelt het een hoop poetswerk
voor de wedstrijd.

Categorieën: Nieuwsbrief