Solarboot Regatta 8 september

Sunflare heeft meegedaan aan de races in Wildau bij Berlijn op 8 september. Ook hier is de eerste plaats in de wacht gesleept!

Huldiging

Het Sunflare Solarteam is gehuldigd door de gemeente Smallingerland voor de prestaties die dit jaar zijn geleverd. De boot is naar het centrum van Drachten gevaren waar het team toegesproken is door wethouder Piet de Ruiter. Het team kreeg een oorkonde voor de uitzonderlijke prestaties.

De boot en het team zijn rond gereden in een Tesla model X en een elektrische bolder kar.

IPKW

Op zaterdag 6 oktober is de boot in Arnhem te bewonderen tijdens de open dag van IPKW (Industriepark Kleefse Waard). Het team zal daar aanwezig zijn om alle vragen te beantwoorden.

Deze dag staat in het teken van innovatie, energie, duurzaamheid, inspiratie en techniek. Onze hoofdsponsor Veolia heeft een vestiging op het IPKW terrein en zal zich daar ook presenteren met o.a. hun duurzaamheidsprojecten.

Het Sunflare Solarteam zal met andere solarteams meedoe aan demonstratieraces.

 

 ’t Foarhûs op bezoek

Groep 8 van basisschool ’t Foarhûs is op 28 september op bezoek geweest bij de loods waar Sunflare gevestigd is. Drie van de leerlingen hadden een rondleiding gewonnen bij de mini solar race in Drachten. Zij wilden graag de klasgenootjes ook mee nemen. Kees, Gerlof en Ruurd hebben de klas verteld over de boot, veiligheid, sponsoren en waarom we dit nou doen. De klas was erg geïnteresseerd en luisterde goed, al met al was het een succes en zeker voor herhaling vatbaar.

Als herinnering kregen alle kinderen een pet mee: de petten hadden te maken met zonne-energie, water of solarteams.

Categorieën: Nieuwsbrief