TERUGBLIK

Het watersportseizoen 2017 zit er inmiddels alweer op, een mooi moment om terug te blikken op de wedstrijden van afgelopen seizoen.

NK Akkrum; Tijdens de vijfenvijftig kilometer lange duurrace eindigde het Sunflare Solarteam als vijfde in het klassement maar helaas kon het team, door technische problemen, de overige onderdelen niet uitvaren.

Solar Sport One Lelystad; Tijdens de lange afstandsrace werden er vijftien rondes afgelegd en met bijna vijftien minuten los van de nummer twee was dit zeer snelle resultaat voldoende voor de felbegeerde overwinning. De sprints werden ook gewonnen en met een snelheid van maar liefst 34.3 km/u tijdens de topspeed – meting was tevens de winst tijdens dit wedstrijdonderdeel in handen van het Sunflare Solarteam!

Worldcup Monaco; De boot kwam succesvol door de technische keuring en een prima verlopen testvaart gaven vertrouwen voor de race maar helaas begaf de motor controller het al snel, waardoor de race niet voltooid kon worden.

Wereldhavendagen 2017 Rotterdam; Tijdens de timed sprint en de endurance behaalde het Sunflare Solarteam een 1e plaats. Het laatste onderdeel bestond uit het speedrecord waarbij er, in drie runs, een zo hoog mogelijke snelheid behaald moest worden. De snelste run van Sunflare bedroeg 34.2 km/h.

Solar Regetta Duitsland; Tijdens de slalom / sprint werd er een zeer snelle tijd neergezet van 57 seconden waarmee ze de rest van de teams ruim achter zich lieten. Ook tijdens de endurance behaalde Sunflare een mooie 1e plaats.

 

PLANNEN 2018

Ondanks dat het wedstrijdseizoen voor 2017 voorbij is wordt er absoluut niet stil gezeten door het team. Er worden volop nieuwe plannen gemaakt voor het komende seizoen. Naast het maken van plannen wordt er ook veel aandacht besteed aan het analyseren van de bijkomende risico’s.

 

NK AKKRUM

De data voor de 6e editie van de Eneco Zonnebootrace NK in Akkrum zijn inmiddels bekend. De strijd om de kampioenstitel zal plaatsvinden op vrijdag 11 en zaterdag 12 mei 2018.

Categorieën: Nieuwsbrief