WERELDHAVENDAGEN 2017  

Op 1, 2 en 3 september 2017 vonden de Wereldhavendagen plaats in Rotterdam, een jaarlijks terugkerend evenement met honderdduizenden bezoekers. Tijdens de Wereldhavendagen werd tevens de Solar Sport Zonnebootrace in de Rijnhaven georganiseerd.

Op 1 september vertrok het Sunflare Solarteam naar Rotterdam maar helaas bleek bij aankomst dat de motorcontroller niet meer opstartte. Hierdoor kon er deze dag dan ook niet meer gevaren worden. Na uren sleutelen is de motorcontroller nog dezelfde dag vervangen en werd de boot op 2 september te water gelaten. Allereerst werd er gestart met een timed sprint waarvan de gemiddelde tijd van twee runs samen de eindtijd bepaalden. Sunflare behaalde in de A klasse een 1e plaats en werden daarmee 2e overall. Vervolgens vond er een twee uur durende endurance plaats waarbij Sunflare, ondanks de bewolking, tweeëntwintig rondes af wist te leggen. Ook tijdens dit onderdeel was er een mooie 1e plaats in de A klasse voor het team. De laatste race van de dag was het speedrecord waarbij er, in drie runs, een zo hoog mogelijke snelheid behaald moest worden. De snelste run van Sunflare bedroeg 34.2 km/h.

Het laatste evenement van de dag was het speedrecord. Het doel hiervan is om in 3 runs een zo hoog mogelijke snelheid behalen die met een lasergun gemeten wordt. Onze snelste run bedroeg 34.2 km/h. Clafis Victron Energy Solar Boat Team
is hierin de absolute topper met 48 km/h.Ondanks de pech op de eerste dag wist het team met de prestaties van de tweede dag een mooie 3e plaats in de A klasse in de wacht te slepen.

SOLARBOAT REGETTA WERBELLINSEE

Op 8 september vertrok het Sunflare Solarteam naar Duitsland waar de Solarboat Regetta Werbellinsee plaats vond. Het eerste onderdeel bestond uit een slalom / sprint en tijdens de eerste kans werd er een zeer snelle tijd neergezet van 58 seconden. Tijdens de tweede slalom / sprint was het team zelfs een seconde sneller, waarmee ze de rest van de teams ruim achter zich lieten. Tijdens het tweede onderdeel, de drie uur durende endurance,   behaalde   Sunflare   tevens   een mooie 1e plaats. In het klassement leverden de prestaties dan ook een mooie 1e prijs op.

Door vervoersproblemen bij vijf Russische teams stond er op 9 september een extra race op het programma. Tijdens deze extra race is Sunflare overall als 2e geëindigd!

Categorieën: Nieuwsbrief