Plug GrootWe hebben de eerste mijlpaal bereikt: Onze plug is binnen! Van deze plug kunnen wij een mal maken, waar we de romp uit kunnen halen. Het ontwerp is afkomstig uit Finland en heeft een hele reis afgelegd voordat hij op de plaats van bestemming is aangekomen.

Vlak voordat wij op vakantie gingen is er het één en ander geregeld, zodat de plug op transport vanuit Finland naar Nederland vervoerd kon worden. De romp is op maandag 6 juli 2015 door medewerkers van Kyamk van Kotka naar de haven van Helsinki gebracht. Daar is hij op de MS Elisabeth van Holwerda Shipmanagement BV  gehesen onder toeziend oog van kapitein Jan Lohuis. Door de bemanning is het pakket op het achterdek van het schip geplaatst. Vanuit Helsinki is de MS Elisabeth via Muuga, Klaipeda, Stettin en Immingham uiteindelijk in Rotterdam is aangekomen op woensdag 15 juli 2015. Kees Zwaan, Roel en Thimo Werkman zijn op dezelfde dag met een aanhanger naar Rotterdam gereden. De aanhanger is ter beschikking is gesteld door Steven BV te Joure. Daar is de plug door de bemanning op de aanhanger geplaatst en naar de loods gebracht.

Nu staat de plug veilig in Drachten, klaar om er een mal van te maken waar we de romp uit kunnen halen.

Na de vakantie zijn we gezamenlijk naar de loods gegaan om het pakket te openen. Na het losdraaien van heel aantal schroeven kwam de plug langzaam tevoorschijn uit zijn box.

Wij willen in het bijzonder kapitein Jan Lohuis en de bemanning bedanken voor hun bijdrage.

 

[Best_Wordpress_Gallery id=”6″ gal_title=”Plug”]

Categorieën: Uncategorized