Met ons Sunflare Solarteam zijn we eind 2014 begonnen met een zonnebootproject. Wij steken onze vrije tijd in een nieuwe zonneboot, zodat we aan verschillende zonnebootraces en evenementen mee kunnen doen.

Met onze technische kennis en kunde willen we laten zien dat er nog veel te bereiken valt op het gebied van groene energie. Dit is ook te zien in onze samenleving, nu veel voorzieningen over gaan op groene- en elektrische energie. Zo zijn wij nu al bezig met de toekomst. Met ons project willen we de huidige generatie aanspreken, maar ook met name de jongere generatie. Wij grijpen zoveel mogelijk kansen aan om duurzaamheid en techniek te kunnen promoten. We willen mensen er bewust van maken dat groene energie de toekomst is, door vooral onze boot te laten spreken.

Dit doen we tijdens races en evenementen. Bij de races wordt er geracet tussen verschillende zonnebootteams, met als doel zo snel mogelijk een bepaald traject af te leggen met een beperkte hoeveelheid energie, die wordt geleverd door de zon. De ervaringen en ideeën die we uit vorige teams hebben opgedaan in 2014 willen wij in een compleet nieuwe boot en een nieuw team stoppen om zo efficiënt mogelijk te kunnen varen.

Naast het realiseren van de boot, omvat het project ook vele andere zaken die minstens zo belangrijk zijn. Zoals het financieren van de boot met alle onderdelen, het bepalen van de racestrategie tijdens de races en het houden van lezingen en presentaties. Het project stopt ook niet zodra de boot ‘af’ is. De boot die we gaan bouwen dient als basis voor verdere ontwikkelingen en ideeën. Zo blijven wij continue verbeteren.

Onze boot zal mee gaan varen in de A-klasse. Deze A-klasse bestaat uit maximaal zes meter lange boten met vier aangeleverde zonnepanelen met een totaal vermogen van 1040 Wattpeak. De boten in deze klasse hebben een batterij capaciteit van maximaal 1,5 Kwh. Wij varen mee in deze klasse, omdat deze klasse ons de meeste uitdaging en concurrentie biedt.

Wij streven ernaar om in ieder geval mee te doen aan onderstaande races en evenementen. Wij sluiten hierbij andere races en evenementen niet uit.

Races:


 Wereld kampioenschap in 2018


ENECO_LOGO-CMYKNederlands Kampioenschap in 2017


Solar1Kampioenschap te Monaco in 2017