Purmerend
Op 21 en 22 juni hebben wij in Purmerend WK races gevaren. De eerste dag bestond uit een time trial van 64 km en een top speed race. De time trial hebben wij in 4 uur gedaan, maar helaas hebben wij iets te hard gevaren in een 6 km gebied waardoor wij een penalty van 10 punten kregen. Bij de top speed race (snelheidswedstrijd) behaalden we de 1ste plaats met een snelheid van 33.6 km/h.
Door de stand in het klassement was de volgende dag erg spannend. Tijdens de match race (1 tegen 1) hebben we de 3e plaats behaald wat de kans om eerste te worden heel erg klein maakte.
Tijdens het laatste onderdeel, de sprint over ca. 200 m, was een spoedreparatie aan het stuursysteem noodzakelijk en konden we toch nog de 1ste plaats behalen. Hierdoor zijn wij met hetzelfde aantal punten geëindigd als het Whisper Power Solar Team en het Sinnergy Solar Team, nl. 15 punten. In zo’n situatie bepaalt het wedstrijdregelement dat de uitslag van de laatste race doorslaggevend is en zo hebben wij overall toch nog de eerste prijs behaald!
Bijzonderheid bij deze einduitslag is, dat de twee teams die 2e en 3e geworden, zijn beide met het Sunflare rompmodel varen.

Groningen

Vrijdag 28 en zaterdag 29 juni zijn de volgende WK races in Groningen.

Vrijdag varen wij om 10.00 uur een time trial van 44 km; om 16.30 uur gaan we opnieuw een snelheidsrecord proberen te behalen. Vanaf 19.30 uur zullen we een parade door Groningen varen.

Zaterdag begint om 12.00 uur de endurance. Daarna om 16.00 uur een slalom, om uiteindelijk om 18.30 uur hopelijk een prijs te ontvangen……
De races zijn te volgen vanuit de Solar Village (Sluiskade, 9718 AC Groningen).
Voor meer informatie zie de website van Solar Sport One: www.solarsportone.org

Live te volgen via de app: Solar Boat World Cup Racing.